|
|
|
|
|
מציג 1 עד 16 מתוך
42 נושאים.
|
|
מאת ישראל שמעוני, עו"ד ובורר כיצד מועילה הבוררות לישוב סכסוכים? מהו הסכם בוררות והאם ניתן לערער על פסק הבוררות? לפניכם מדריך על כל מה שרציתם לדעת על בוררות. מאת: ד"ר ישראל שמעוני, עו"ד | 29.01.23 | זמן קריאה: 10 דק׳ בוררות הינה אחת מהשיטות האלטרנטיביות לישוב סכסוכים ומכל השיטות זוהי השיטה הדומה ביותר לבית המשפט שכן הבורר למעשה מכריע בסכסוך לאחר ששמע את הצדדים ובהתקיימות תנאים מסוימים ניתן אף לערער על פסק הבורר.
ראה מידע נוסף..
פסק הדין שניתן בבית המשפט העליון בפרשת גונן, יוצר קשיים מרובים ומהותיים בפרשנות תיקון מספר 2 לחוק הבוררות. אימוץ הדרך שנקבעה שם יוביל להאטת הבוררויות, לפגיעה בציבור המתדיינים בבוררות, המצפים לפתרון מהיר ולפגיעה במערכת המשפט.
לקריאה נוספת
מאת ישראל שמעוני, עו"ד ובורר עורכי דין הממנים עצמם כבוררים לדון בעניינים הנובעים מחוזה שערכו למען הצדדים או למען אחד מהם, פותחים פתח מוצדק לביסוס עילה לביטול פסק הבוררות. אפילו יהיו מילותיו ומעשיו של הבורר נקיים ממשוא פנים. במילים אלה ביטל הנשיא ד"ר א` וינוגרד מינוי של עורך דין כבורר, בציינו, כי אינו מוצא פסול באותו עורך דין כבורר, אך הוא מוצא טעם לפגם במינוי עורך דין שייצג את אחד הצדדים או שניהם, כבורר, למרות היעדר איסור מפורש לכך בחוק או בכללי האתיקה.
ראה מידע נוסף..
מאת ישראל שמעוני, עו"ד ובורר בקשה לביטול פסק הבורר תוגש בהתאם להוראת סעיף 9 לתקנות, בדרך של המרצת פתיחה. הבקשה תפרט את העילה מבין העילות המנויות בסעיף 24 שעליה מסתמכת הבקשה ותהא מלווה בתצהיר לאימות העובדות הכלולות בה. תקנה 241 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, מחייבת את בעלי הדין לצרף לבקשת הביטול גם את האסמכתאות המשפטיות. התקנה מקנה למשיב זכות תשובה לבקשה תוך 20 ימים מיום שקיבל אותה, אם לא קבע בית המשפט מועד אחר.
ראה מידע נוסף..
מאת ישראל שמעוני ,עו"ד ובורר סמכויות הבורר ניתנות לו מתוקף ההסכם בין הצדדים. הנושאים שבהם יפסוק הבורר ייקבעו על ידי הצדדים, ולבורר אין סמכות להחליט בסוגיה שאינה מופיעה בהסכם כנושא להכרעה. סעיפי החוק הדנים בעניין מינוי הבורר הינם סעיף 8 ו-9. גם בתוספת לחוק צוינו עניינים הנוגעים למינוי הבורר, דוגמת סעיפים א`, ב` ו-ז`. כבר עתה נציין, כי על פי סעיף 21א שהוסף בתיקון מס` 2 לחוק, כל הסמכויות שניתנו לבורר על פי החוק העיקרי, יחולו על הבורר בערעור, בשינויים המחויבים.
ראה מידע נוסף..
מאת ישראל שמעוני, עו"ד ובורר סעיף 22 לחוק הבוררות קובע, כי הבורר ובית המשפט יהיו רשאים לתקן טעויות שנפלו בפסק או להשלים את הפסק אם היה לקוי, על פי פניית בעל דין ובתנאי שניתנה לבעלי הדין הזדמנות נאותה לטעון טענותיהם. הבורר מוסמך לתקן טעויות, כגון: טעות סופר, השמטה, טעות בתיאור אדם או נכס, במספר הגוש, במספר החלקה, בתאריך, במספר כלשהו, בחישוב וכיוצ"ב, או אם הפסק לקוי בעניין שאינו נוגע לגוף הסכסוך. כן רשאי הבורר להוסיף הוראה בדבר תשלום ריבית ולהשלים הוראות בדבר הוצאות הצדדים, לרבות שכר טרחת עורך דין.
ראה מידע נוסף..
מאת ישראל שמעוני, עו"ד ובורר על פי סעיף 22(ד) לחוק, בית המשפט מוסמך לתקן את פסק הבורר אם נפלו בו, כזכור, טעויות מסוג טעות-סופר, פליטת-קולמוס, השמטה, טעות בתיאור אדם או נכס, בתאריך, במספר, בחישוב, וכיו"ב או שהפסק לקוי בעניין שאינו נוגע לגוף הסכסוך. על בית המשפט לתקן את הפסק בדיון על אישור או ביטול הפסק. וזאת, אף אם מצידם של הצדדים לא הייתה פנייה לבורר או שהייתה פנייה והבורר לא החליט בה.
ראה מידע נוסף..
מאת ישראל שמעוני, עו"ד ובורר הסכם הבוררות הוא אבן היסוד של סמכות הבורר. וכבר ציינו כי הבורר יונק את סמכותו מן ההסכם. לכן, אם הסכם בטל – אין לבורר סמכות לדון. הצדדים להליך קובעים את גבולות הסכסוך בהסכם או בסעיף הבוררות. מכאן נגזרת סמכות הבורר להכריע בסכסוך ולקבוע מהן השאלות הנתונות להכרעה. לעתים, יש לקבוע אם קיים הסכם, ולעתים הצדדים אינם יודעים כיצד לתחום את השאלות הנתונות להכרעת הבורר. זאת, פעמים רבות, כתוצאה מניסוח סעיף בוררות רחב או כתוצאה מאי הסכמה על השאלות העומדות להכרעה.
ראה מידע נוסף..
מאת ישראל שמעוני, עו"ד, בורר ומגשר בוררות בינלאומית ומהותה: אחד התהליכים החשובים ביותר בשנים האחרונות הינו תהליך הגלובליזציה והתפתחותה של רשת האינטרנט. שכלול וריבוי אמצעי התקשורת והתובלה יצרו יחד מציאות חדשה בה הולך העולם והופך למדינה גלובלית, רוויית מדינות ותרבויות. מדינות מזרח אירופה מהוות כר של הזדמנויות עסקיות למשקיעים רבים מן העולם. מדינות רבות באירופה הפכו למסה אחת תחת האיחוד האירופי המאפשר תנאי סחר מתקדמים בין המדינות החברות בו ועם מדינות אחרות.
ראה מידע נוסף..
מאת ישראל שמעוני, עו"ד ובורר לפי לשון החוק, בורר שהסכים למינויו, חייב לנהוג כלפי בעלי הדין בנאמנות. אם מעל הבורר באמון שניתן בו, זכאי הנפגע, נוסף על כל תרופה לפי חוק זה, לפיצויים הניתנים בשל הפרת חוזה.
ראה מידע נוסף..
מאת ישראל שמעוני, עו"ד ובורר סעיף 30 לחוק החוזים עניינו תוקפו של חוזה שכריתתו, תוכנו או מטרתו בלתי חוקיים, בלתי מוסריים או סותרים את תקנת הציבור. סעיף זה קובע: חוזה שכריתתו, תוכנו או מטרתו הם בלתי חוקיים, בלתי מוסריים או סותרים את תקנת הציבור – בטל. ואילו עניינו של סעיף 3 לחוק הבוררות הינו תוקפו של הסכם בוררות בעניין שאינו יכול לשמש נושא להסכם בין הצדדים.
ראה מידע נוסף..
מאת ישראל שמעוני , עו"ד ובורר בחוק הבוררות לא נקבע מועד להגשת הבקשה לאישור פסק הבורר. זאת, משום היותו בעל תוקף גם ללא אישורו של בית המשפט, הפסק מאושר מהרגע בו חלפו המועדים הבאים: חלף המועד להגיש בקשה לביטול הפסק לפי סעיף 24, חלף המועד להגשת ערעור הפסק בפני בורר לפי סעיף 21א, חלף המועד להגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט על פסק הבוררות לפי סעיף 29ב. עם זאת, יש צורך באישור הפסק כאשר צד מעוניין שיהא בר אכיפה באמצעות לשכת ההוצאה לפועל.
ראה מידע נוסף..
מאת ישראל שמעוני, עו"ד ובורר הכלל הוא, כי אם התפנתה כהונתו של בורר עקב התפטרותו או פטירתו, או עקב העברתו מתפקידו, ימנה בית המשפט בורר חליף. זאת – אם אין כוונה אחרת משתמעת מהסכם הבוררות, כלשון סעיף 12(א). החריג נקבע בסעיף 12(ב), שלפיו אם הועבר בורר מתפקידו – רשאי בית המשפט, במקום למנות בורר חליף, להחליט כי הסכסוך לא יידון בבוררות, ובלבד שקיים טעם מיוחד לכך.
ראה מידע נוסף..
מאת ישראל שמעוני, עו"ד ובורר הסעדים הזמניים נועדו לשמירת המצב הקיים. הסטטוס קוו, העלול להשתנות אם לא יינתן הסעד הזמני. הענקת הסעד הזמני נועדה לשמור על המשך קיומה של מערכת הנסיבות השוררת בעת הגשת התובענה שאם לא כן, עלול הנתבע בהליך לנצל את תקופת ההתדיינות לרעה. נתינת הסעד הזמני לא נועדה לחרוץ את גורל התביעה בבוררות אלא רק לשמר את המצב הקיים.
ראה מידע נוסף..
מאת ישראל שמעוני, עו"ד, בורר ומגשר המצב המשפטי הנוכחי מקיים מציאות של חוסר וודאות בדבר סמכותו של בית המשפט לענייני משפחה לדון בבקשות שונות המוגשות בקשר עם הליכי בוררות בסכסוכי משפחה עסקיים, בהם מעורבים תאגידים. מדובר במקרים בהם בעלי הדין מבקשים לאשר את פסק הבוררות, לבטל אותו או להגיש בקשות שונות בעניין הליך הבוררות המתנהל.
ראה מידע נוסף..
מאת ישראל שמעוני, עו"ד, בורר ומגשר בתאריך 5.11.08, אושר חוק הבוררות (תיקון מס` 2), התשס"ט- 2008 (להלן: תיקון מס` 2). מהות התיקון- הוספת זכות הערעור וחובת ההנמקה. המשמעות היא שצדדים לבוררות יוכלו לבחור מראש ובהסכמה את הליך הבוררות שלפיו הם רוצים לפתור את סכסוכיהם, על פי אחד מהמסלולים שהתווספו.
ראה מידע נוסף..
|
|
|
|
|
|
|