ראשית, ברצוני לחזק את ידי כוחות הבטחון העושים ימים כלילות בהגנה על המולדת ולאחל לכולנו סיום מהיר וללא נפגעים נוספים של מערכת "צוק איתן".
בעלון זה בחרתי להביא בפניכם שתי סוגיות: האחת, עוסקת באפשרות לערער על פסק הבורר. והשניה עוסקת בסמכויותיו של הבורר.וביתר פירוט,האם בסמכותו של בורר לצרף להליך הבוררות צד שאינו חתום על הסכם הבוררות; והאם יש בסמכותו של הבורר לתת סעדים זמניים -בכלל, וצו כינוס נכסים זמני בפרט.
ברצוני לנצל במה זו ולבשר לכם כי ההרשמה לקורס בוררות - מחזור מס` 7 - בעיצומה.
קריאה מהנה,
בברכה,
ד"ר ישראל שמעוני, מייסד ויו"ר מוסד "יתרו"
מה במגזין
מה במגזין
"הבוררים" - מאת ד"ר ישראל שמעוני
הנכם מוזמנים לאתר amazon ולראות את ספרי "הבוררים".
עכשיו בהנחה מיוחדת באתר!!!
ברשימת מאה הספרים הנמכרים ביותר באתר אמזון!
על רקע האיום האירני, המהפכות שמתחוללות באזורנו, ההסלמה בפיגועי הטרור והאיומים מכל עבר,מקבל בוקר בהיר אחד מרסל חלימי, עורך דין בכיר בעל מוניטין בתחום הבוררות, הצעה מפתיעה. הוא מתבקש ליישם את הידע והנסיון שצבר, ולהביא לכריתת הסכם שלום בין מדינת ישראל לבין הרשות הפלסטינית בדרך של בוררות הסכמית.
לפנינו בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי בירושלים במסגרתה דחה בית המשפט את בקשת המבקש, יהושע משי זהב (להלן: המבקש) לביטול פסק ביניים ופסק סופישניתנו בעניינם של הצדדים על ידי בית דין צדק ובית הוראה לדיני ממונות וריבית, שעל יד בית הוראה הישר והטוב (להלן: בית הדין).
בין הצדדים התנהל הליך בוררות בבית הדין, אשר עניינו בתביעתו של המשיב את המבקש בגין סכסוך שנתגלע ביניהם ביחס לכספים שהשקיע המשיב אצל המבקש במטרה שהלה יניב לו רווחים באמצעות פעולות מסחר, ואשר בנסיבות עליהם חלוקים הצדדים, לא הושבו למשיב. בפתח הסכם הבוררות עליו חתמו הצדדים, ואשר לא הוגבל בזמן, צויין כי :
"הח"מ [הצדדים – י.ד.] מקבלים עלינו את החלטתם [החלטת הבוררים – י.ד.] גם ע"פ רוב בלי שום זכות ערעור לפני שום בי"ד או בית משפט...". לצד זאת, הסמיכו הצדדים את הבוררים "להוציא פס"ד ביניים כפי ראות עיניהם, להוסיף לחזור ולפרש את כל פסקי הדין שנתנו". עוד צויין בהסכם הבוררות כי הצדדים "מוותרים מראש על מתן נימוק כל שהוא לפסק הדין שינתן ע"פ הבי"ד".
(הדגשה אינה במקור י.ש)
במסגרת הדיון בפרשיה הנ"ל ניתנו על ידי הבוררים, תחילה, פסק ביניים ולבסוף פסק סופי בהם קבעו כי הצדדים יכולים לערער על פס"ד תוך 14 ימים ו-7 ימים ממועד נתינתם בהתאמה.
המבקש לא ערער על פסק הביניים, ואולם, ערער על הפסק הסופי במסגרת המועד שנקבע, ובהתאם לכך הורו הבוררים על עיכוב ביצוע הפסק הסופי עד לקיום הדיון בערעור. המשיב לא התייצב לדיון בבית הדין במועאfEmpty>true
and
USERTELLEmeet
agentIDiseq9999falsetrueODBCNewStoreFront8888NewStoreFront8888ODBC